Niemandsland brengt eerste single uit

Urk - Vierhonderdzestig vierkante kilometer plat land, ruim vijf meter onder NAP, omringd door dijken: het land van polderpioniers en superboeren. Van drooggevallen land tot een weidse polder met vergezichten, daartussen speelt ‘Pionier’, de eerste single van Niemandsland, het geesteskind van Urker Albert Koffeman en Bas Visscher, zich af.

Muziek, getrokken uit de polderklei, wars van compromissen en groezelig als de werkhanden van de polderpioniers.

‘Pionier’ is een lied over stad en platteland, behouden en verliezen, wijn en boeken. Over levenslasten, uitvluchten, maar het verhaalt ook van rechte polderwegen, de boerderijengeur en de belofte dat alles beter wordt. In de muziek van Niemandsland klinken invloeden door van jaren tachtig-acts en hedendaagse indie, maar bovenal bedient de band zich van een eigen sound, met strakke drums, slepende baspartijen en opzwepende synthesizers.

Koffeman en Visscher speelden samen meerdere malen in de finale van de Flevolandse wedstrijd Flavourland. Hun dance-punk-act Sweet Whites kreeg goede kritieken. Na het opstappen van de zanger besloten ze het roer om te gooien, conceptueler te werk te gaan en de schepen achter zich te verbranden.

De single en video van ‘Pionier’ zijn in eigen beheer gerealiseerd. De clip is te bekijken op YouTube.