Nachtelijke ontruiming seniorencomplex

Emmeloord - Bewoners van seniorencomplex De Diemenhof aan de Diemenlaan in Emmeloord moesten zaterdagnacht hun appartement verlaten vanwege een korte brand.

Rond half twee werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand, waarbij mogelijk nog een persoon in de woning zou zijn. Dit laatste bleek overigens niet het geval. De hulpdiensten rukten echter wel massaal uit. Op een balkon van het complex was brand ontstaan in een prullenbak en deels naar binnen geslagen. De brandweerlieden wisten door een snelle blussing escalatie van de brand te voorkomen.

Vanwege rookontwikkeling in het complex werden het desbetreffende appartement en elf omliggende appartementen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in het restaurant van De Diemenhof. Na het ventileren konden rond 03:30 uur 11 appartementen weer worden bewoond. De twaalfde, waar tevens de brand woedde, raakte flink beschadigd en is tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De bewoner krijgt elders onderdak.

Meerdere ambulances waren vanwege de ontruiming ter plaatse. Ook schaalden de hulpdiensten op naar een GRIP 1-situatie. Een woordvoerder van de brandweer kon vertellen dat er niemand bij de brand gewond is geraakt. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.