Proeven aan het landleven

BANT - De vierde editie van Eventing Emmeloord vindt vrijdag 20 en zaterdag 21 juli plaats in het Kuinderbos. Het is voor niet-paardenliefhebbers ook de moeite waard een bezoekje te brengen aan dit internationaal paardensportevenement. Naast de spectaculaire cross is er op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur namelijk ook een sfeervolle landlevenmarkt met ruim 25 standhouders.

Voor kinderen van verschillende leeftijden zijn er tal van activiteiten. De toegang is gratis. Parkeren kost vijf euro. Meer informatie op www.eventingemmeloord.nl of facebook.com/eventingemmeloord.

Eventing Emmeloord wordt gehouden bij het Kuinderbos. Het evenement is niet alleen een belevenis voor paarden(sport)fans, ook liefhebbers van natuur, activiteiten, markten en eten en drinken kunnen op de zaterdag genieten van een dagje uit. Naast het sportieve spektakel van de cross country, waarbij paard en ruiter een traject van ongeveer 3,5 kilometer met natuurlijke hindernissen afleggen, kunnen bezoekers genieten van ‘Eventing BuitenZinnig’: een landlevenmarkt in combinatie met diverse activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Naast de ruim 25 standhouders op allerlei gebied zijn er foodtrucks aanwezig met een aanbod om je vingers bij af te likken. Bezoekers kunnen onder anderen een traiteur-assortiment, wijnen, crêpes, koffie en thee verwachten. Enkele foodtrucks staan opgesteld langs het cross-countryparcours dus wie de wedstrijd wil meebeleven en het parcours gaat ‘lopen’, kan onderweg genieten van een hapje en drankje.

Ook zijn er allerlei activiteiten en demonstraties. Bezoekers kunnen meedoen aan een spectaculaire 4x4 Landrover-trial, genieten van demonstraties als bosbewerking met trekpaarden, carving (beeldhouwen met kettingzagen), jachthonden en oude ambachten. Er is een aantrekkelijk aanbod van allerlei artikelen en reizen en kunstenaars tonen en verkopen hun werk. Mensen kunnen genieten van live muziek van Kevin Bos, de zand- en houtsculpturen met het thema ‘sprookjes’ langs het parcours en meer. Voor kinderen is er paintballen, klimtoren, kabouterpad, pannakooi en ponyrijden en ze kunnen meerijden in een Landrover.