Roderik van Voorstschool bestaat 50 jaar

Emmeloord - De Roderik van Voorstschool in Emmeloord viert volgende week zijn 50-jarig bestaan. Van 2 tot en met 6 juli worden de schoolboeken aan de kant gelegd en is er iedere dag een feestelijk programma voor de kinderen.

Schoolreis en sportieve dagen

Op maandag gaan alle groepen op schoolreis. Dinsdag en woensdag zijn sportieve dagen waarin allerlei workshops gegeven worden, zowel binnen als buiten de school. Lokale sportverenigingen dragen hun steentje bij en ouders worden op allerlei manier ingeschakeld.

Heel Roderik bakt

Op donderdag is het ‘Heel Roderik bakt’- dag. Alle kinderen gaan in groepjes proberen een zo feestelijk mogelijke taart te bakken. Oma’s en opa’s zitten in de jury.

Circusvoorstelling

De laatste schooldag van de feestweek is een hele bijzondere: de kinderen gaan onder leiding van professionals een heuse circusvoorstelling voorbereiden. ’s Middags zijn alle ouders uitgenodigd om te komen kijken.

Reünie

Zaterdagavond is het dan vervolgens feest voor oud-Roderikers, maar ook ouders en betrokkenen van de school zijn van harte welkom. Het feest wordt gehouden op de Roderik. Dj Marc Bakker gaat de muziek verzorgen, dus dat het een feestje wordt staat als een paal boven water. Aanmelden voor dit feest kan nog via https://www.50jaar-roderik.nl/. Aan de deur zijn ook nog kaarten verkrijgbaar.

De Roderik van Voorstschool is een openbare basisschool in Emmeloord West. De school is volop in ontwikkeling en dat werpt z’n vruchten af. Kinderen worden uitgedaagd, de sfeer is goed en het leerlingenaantal neemt toe.