Kaatsvereniging Flevoland ziet Abraham

Dronten - Je bent nooit ergens te oud voor. Zo wordt er al vijftig jaar gekaatst in Flevoland, maar was het er bij de Kaatsvereniging Flevoland nog niet van gekomen een logo te ontwerpen voor de club. Dat werd zaterdag, bij het vieren van het zien van Abraham, alsnog goed gemaakt.

We zeggen en schrijven 1967. ‘Toen waren er een aantal Friezen die hun geluk zochten en vonden in de Flevopolders en die met elkaar besloten om een kaatsvereniging op te richten. Dat is geen geringe prestatie als men bedenkt dat de polder Oostelijk Flevoland in 1957 droog viel en in 1962 de eerste bewoners in Dronten kwamen wonen,’ laat de Kaatsvereniging weten.

Diverse successen

‘Vele leden van de vereniging hebben zowel in het verleden als zeer recent in diverse plaatsen in Nederland gekaatst. Van Friesland tot in het Brabantse land. In de historie van de vereniging zijn diverse successen behaald. Tegenwoordig is het vooral een vereniging waar het recreatieve kaatsen hoog in het vaandel staat en waar aan een ieder de kans wordt geboden om met de kaatssport in aanraking te komen. Op dit moment heeft de vereniging 35 leden. Het is geen vereniging met veel jeugdleden, maar de laatste jaren zijn er wel weer de nodige jongere kaatsers op het veld gekomen. Er is een goede sfeer tussen de leden en er wordt dan ook veel gelachen.’

Drie wedstrijden per jaar

De Kaatsvereniging Flevoland organiseert drie keer per jaar een wedstrijd: twee wedstrijden specifiek voor haar eigen leden en daarnaast een wedstrijd voor alle verenigingen buiten Friesland die zich hebben verenigd in een ‘Federatie van Buitenafdelingen’.

Aan burgemeester Aat de Jonge van Dronten was het de eer om zaterdag tijdens de jubileumdag het logo te onthullen: een kiekendief met een kaatsbal tussen de vleugels. Daarna werd er gekaatst tijdens de jubileumwedstrijd. ’s Avonds werden er tijdens een barbecue met muzikale omlijsting herinneringen opgehaald door de leden en oud-leden.