Sifra, Debby en Sandra zakenvrouwen Flevoland

EMMELOORD - Sifra Douma uit Lelystad, Debby Toorenaar uit Almere en Sandra Rossen uit Almere werden donderdag in ‘t Voorhuys in Emmeloord uitgeroepen tot zakenvrouwen van Flevoland.

Douma van Ukje.nl uit Lelystad werd beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB. ‘Sifra is een ondernemer pur sang en durft een nichemarkt te kiezen, waar ze zich aan houdt. Ze heeft het lef te investeren om te groeien en buitenlandse markten te veroveren’, sprak de jury.

In de categorie ZP stond vorig jaar Mitra la Grand uit Emmeloord met de trofee in haar handen. Dit jaar nam de Almeerse Debby Toorenaar van Media Missie vol ongeloof en emotie de prijs in ontvangst. De jury roemt het feit dat zij heel Flevoland op de kaart heeft gezet met haar promofilm, die volledig met sponsoring tot stand is gekomen. “Ik hoop dat mensen trots zijn op wat ik heb gedaan voor de provincie. Ik ga nu waarschijnlijk een nieuw avontuur in en voel vooral heel veel blijdschap”. Sandra Rossen van Dierenkliniek Almere Stad ging er met de publieksprijs vandoor.

In totaal waren er voor de verkiezing 60 kandidaten voorgedragen. Op basis van interviews, bedrijfsbezoeken, boekenonderzoeken en presentaties werden de kandidaten beoordeeld, met de finale als beslissend moment. De zes genomineerde zakenvrouwen kregen elk 2 minuten het podium om jury en publiek te overtuigen van hun kwaliteiten. Het was de zevende keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing organiseerde.