Vanaf 1 juli geen contant geld meer in de bus

EMMELOORD - Reizigers kunnen vanaf 1 juli een buskaartje gekocht bij de buschauffeur van OV Regio IJsselmond (Flevoland en Noordwest Overijssel) niet meer met contant geld betalen. Betaling is dan alleen nog mogelijk met bankpas of creditcard.

Deze maatregel komt voort uit een landelijke afspraak om het werk voor de buschauffeur veiliger te maken. In een aantal gebieden in Nederland is het contante geld al uit de bussen verdwenen. En vanaf 1 juli dus ook uit de OV Regio IJsselmond bussen in Flevoland en Noordwest Overijssel.

Wie toch een buskaartje wil kopen en met contant geld wil betalen kan daarvoor terecht bij een aantal voorverkoopadressen. Een actuele lijst hiervan staat vermeld op www.ovregioijsselmond.nl.

De overgang naar cashless busvervoer wordt in OV-Oost (een samenwerkingsverband van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel op het gebied van openbaar vervoer) gezamenlijk gemaakt met de vervoerders Arriva in Achterhoek Rivierenland, Connexxion in Flevoland en Noordwest Overijssel, Hermes in de regio Arnhem-Nijmegen en Keolis Nederland in Twente, Midden-Overijssel en de Veluwe. Reizigers die in de verschillende vervoergebieden reizen zullen zoveel als mogelijk uniformiteit ervaren. Bij het overgangstraject zijn opdrachtgevers, sociale partners en vakbonden nauw betrokken geweest.