Twaalf scholen in finale Grote Verkeersquiz Noordoostpolder

EMMELOORD - De finales van de Grote Verkeersquiz Noordoostpolder zijn vrijdagmiddag in ‘t Voorhuys in Emmeloord. Kinderen uit groep 6 van 12 basisscholen gaan de strijd met elkaar aan.

Welke school weet het meeste over de verkeersregels? Klaas van Kruistum – bekend van Zapp live en Wie is de Mol – presenteert de quiz.

De finales starten om 12.30 uur. Wethouder Marian Uitdewilligen reikt om 14.15 uur de wisselbeker uit aan de winnende school. De twee best presterende scholen mogen op 29 juni de Noordoostpolder vertegenwoordigen tijdens de grote provinciale Verkeersquiz in het Agora theater in Lelystad.

Voorrondes

Alle basisscholen in Noordoostpolder zijn uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes. 22 Basisscholen met in totaal 628 leerlingen deden mee. De 12 scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt, staan vrijdag in de halve finale.

Halve finale en finale

Van elk van de twaalf scholen spelen de twee beste leerlingen vrijdag mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen. De kinderen beantwoorden vragen over lokale verkeerssituaties die worden getoond met foto’s. Allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen. De vier beste scholen uit de halve finale spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint.

Partners

De Grote verkeersquiz Noordoostpolder wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Noordoostpolder en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Flevoland.