Na oude Kippies nu jonkies op de camping

Emmeloord - De gemiddelde leeftijd van de "Kipgasten" op Camping het Bosbad in Emmeloord lag duidelijk boven de pensioengerechtigde leeftijd. Deze week is de gemiddelde leeftijd flink naar beneden gehaald.

'Want vandaag gooien we het over een heel andere boeg', vertelt Zieta Reijmers. 'Op het veld waar vorige week de Kip-caravans stonden, staat nu een serie mini-tentjes en lopen heel veel peutertjes rond te rennen (inclusief begeleiding 140 personen in totaal). Het betreft een schoolreisje van de St. Josephschool uit Emmeloord.'

Het thema is Karel Kwast op de Camping. Karel is een schilder, die Mondriaan-achtig werk maakt. Hij staat met zijn campertje midden op het veld en heeft z'n schildersezel uitgezet. Maar nu is er een probleem: Karel is de primaire kleuren, rood, geel en blauw, kwijt. De peutertjes helpen hem de potten verf terug te vinden.

Onder begeleiding van kinderen van groep 8, leerkrachten en ouders worden er allerlei spelletjes gespeeld. Uiteindelijk wordt de verf gevonden en is de cirkel weer rond. Uiteraard niet voordat iedereen een lekker ijsje heeft gehad.