‘WILDkamperen is unieke ervaring’

Lelystad - Chris Dijkstra, Sjoerd Huisman, Jelte (6), Siebe (9) en opa Thomas Huisman zijn er bijna klaar voor. Hun jaarlijkse weekendje WILDkamperen in Natuurpark Lelystad staat weer voor de deur.

‘Een echt mannenweekend. We gaan op pad met de boswachter, spelen badminton op het veld, vertellen sterke verhalen bij het kampvuur en de volwassen mannen drinken een koud biertje tijdens de barbecue’, vertellen Chris en Sjoerd enthousiast.

Op 29, 30 juni en 1 juli stelt Het Flevo-landschap Natuurpark Lelystad open voor kampeerders. Zij kunnen hun tent op verschillende plekken in het park opzetten. Back to basic en dichtbij de natuur. ‘Je kunt zelf een plaatsje voor je tent uitzoeken; van kleine plekjes aan de rand van de grote plas tot grote plekken op velden in het park of plekken bij een beverkijkhut. Er zijn zelfs plekjes aan de rand van het leefgebied van de wisenten, otters en Przewalskipaarden.’

Volgens Jelte en Siebe is het hoogtepunt van het kampeerweekend op dierenronde met de boswachter. ‘Daar moet je wel vroeg voor op’, lachen ze. ‘Samen met de boswachter hebben we vorig jaar verschillende dieren gevoerd; de otters, wilde zwijnen en de zwanen. Ook reden we in een jeep door het gebied en kwamen we heel dichtbij de wisenten en de paarden. Leuk en spannend!’

Sjoerd: ‘Je ziet er veel natuurkenners en fotografen, die vanuit hun tent de meest bijzondere dieren weten te spotten. Wij zijn er echt voor de gezelligheid en vinden het leuk om van alles te leren over de natuur. De boswachters wijzen je op dingen (zoals beversporen of een ooievaarsnest in een boom) die je als leek nooit opgemerkt zou hebben.’

Het is een weekend boordevol natuurbeleving, gezelligheid en leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo is er onder andere een leuke avondspeurtocht, huttenbouwmiddag, jong en oud kan vlotten bouwen of met de step het park verkennen en op vrijdagavond kunnen kampeerders meedoen aan een lichtjestocht. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt klaar. Er zijn toiletten aanwezig, wasgelegenheid en zelfs een aantal douches. En voor de mensen die geen tent hebben, is het is zelfs mogelijk om in het prehistorisch dorp te slapen.

De Lelystadse mannen slapen in hun De Waard tent en nemen een gevulde koelbox, kleding, een tafel en stoelen en spelletjes mee. ‘En de verrekijker’, zegt Jelte. ‘Want je ziet er veel vogels en ’s avonds zijn er zelfs vleermuizen.’ Siebe vertelt dat ze ook dit jaar weer een plekje zoeken dichtbij de wisenten. ‘Heel soms kan je ze ook echt horen.’

‘De tent openritsen en oog in oog staan met een wisent, in de vroege ochtend met de boswachter mee op zijn ronde langs alle dieren, ontbijten met het meest fantastische uitzicht over de grote plas. Dit kan allemaal tijdens het WILDkamperen’, vertelt Yvonne Meyberg van Het Flevo-landschap enthousiast.

Een keer per jaar verwelkomt Het Flevo-landschap meer dan 100 kampeerders die met eigen tent in Natuurpark Lelystad mogen verblijven. De gasten ontwaken midden in de natuur, dromen weg bij nachtelijke dierengeluiden en doen met het hele gezin mee aan diverse spannende activiteiten. ‘Een ultiem weekend natuurbeleving’, zegt ze.

Chris Dijkstra, Sjoerd Huisman, Jelte, Siebe en opa Thomas Huisman melden zich dit weekend voor het vierde achtereenvolgende jaar aan als WILDkampeerders. ‘Het is een unieke ervaring om in de natuur te overnachten en mee te doen aan de activiteiten. Ons mannenweekend in de natuur is inmiddels een traditie geworden’, besluiten ze enthousiast.

Wil je op 29, 30 juni en 1 juli ook WILDkamperen in Natuurpark Lelystad? Meld je dan aan. Er worden maximaal 40 tenten toegelaten in het park. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Meer informatie en aanmelden naar www.flevo-landschap.nl/wildkamperen