Feestweek Rutten feestelijk afgetrapt

RUTTEN - In Rutten wordt deze week groots uitgepakt met de jubileumfeestweek om het 65-jarig bestaan van het dorp te vieren. Gedurende de hele week zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het dorp is opgedeeld in vijf kleuren. De feestweek werd maandagavond afgetrapt, met optredens en films van de vijf wijken. De tent was afgeladen vol.

De gehele feestweek staat in het teken van het thema film. In maart werd het jubileumjaar geopend met een goed bezochte drive-in bioscoop. Op het terrein bij De Groene Agri werd op groot scherm een film geprojecteerd, die bezoekers vanuit hun auto konden bekijken, terwijl het geluid via hun autoradio te ontvangen was. Ruim 230 mensen uit Rutten en omstreken genoten van de film en een drankje na afloop.

Gedurende de hele feestweek worden leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Er is onder andere een playbackshow, levend tafelvoetbal, bingo spellen avond, en er wordt een musical opgevoerd door ruim zestig leerlingen van beide basisscholen uit Rutten.

Vrijdagavond wordt er een neonparty georganiseerd voor de jeugd uit Rutten en omstreken. Vinchenzo Tahapary, bekend geworden door De Voice Kids, treedt op.Naast Vinchenzo is party DJ Nicky Lorenzo geboekt. De 21-jarige DJ heeft afgelopen jaar op een aantal grote feesten gedraaid, en staat bekend om de interactie met het publiek en het snel schakelen tussen muziekstijlen. Om de neon party compleet te maken verzorgt het demoteam van danscentrum Artistique optredens, en is er een make-up corner met neon make-up.

Zaterdagavond wordt de jubileumfeestweek afgesloten, maar niet zonder er nog één keer een groot feest van te maken met de Booming Piano’s XL. Voor meer informatie over het programma van de jubileumfeestweek Rutten 65 jaar, zie www.ruttennop.nl.