Derde Nationale Historische Reddingbootdag in Bataviahaven

Lelystad - De Bataviahaven in Lelystad is op zondag 17 juni het decor voor de derde Nationale Historische Reddingbootdag.

Roemrijk verleden

Dit unieke evenement, dat samenvalt met de Nationale Oldtimerdag, wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van diverse historische reddingboten, waarvan sommige met een roemrijk verleden.

De boten worden afgemeerd rond het KNRM-boothuis Jan de Braal in de Bataviahaven. Ze zijn tussen 10.30 en 16.00 uur voor het publiek te bezichtigen en er kan meegevaren worden. Ook het boothuis staat dan voor publiek open.

Met de Hydrograaf naar de Marker Wadden

Dit jaar bestaat de mogelijkheid om een boottocht te maken naar de Marker Wadden. In samenwerking met Natuurmonumenten organiseert KNRM Station Lelystad een vaartocht met de Hydrograaf naar het eerste eiland van de Marker Wadden. Een unieke gelegenheid om met een historisch schip een stuk nieuw natuur te bezoeken. Op de Marker Wadden krijgen deelnemers een rondleiding van een deskundige gids van Natuurmonumenten, waarna de Hydrograaf weer terugvaart naar Bataviahaven.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de vaartocht naar de Marker Wadden op www.nhrd.nl.