RKO handhaaft zich in vierde klasse en heeft nieuwe spits

Scheerwolde - Met een 1-2 zege op Scheerwolde heeft RKO zich weten te handhaven in de vierde klasse.

Door Alexander Drost

Voor het derde seizoen op rij bleek RKO veroordeeld tot de nacompetitie en voor de derde keer is de ploeg erin geslaagd om zich te handhaven. Goed was het spel in Scheerwolde niet, maar dat maakte niemand na negentig minuten iets uit. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar RKO wist de wedstrijd vlak voor rust naar zich toe te trekken. De spanning nam zienderogen af en via De Sousa werd het 1-1.

Na rust zorgde een eigen doelpunt van Scheerwolde voor de voorsprong, die vervolgens niet meer werd weggegeven. Beide ploegen kregen nog prima kansen, maar gescoord werd er niet meer. Scheerwolde, dat dit seizoen zoveel opzien baarde en voor het eerst in de clubgeschiedenis aan de vierde klasse mocht ruiken, verdiende alle credits en kon niet lang rouwen om de nederlaag. Het seizoen was sowieso al geslaagd.

RKO-trainer Henk Posthuma maakte vaker de nacompetitie mee, maar nog niet met RKO. 'In mijn trainerscarrière heb ik vaak in de nacompetitie gespeeld. Maar dat was altijd ‘naar boven’. Maar ik zei ook al tegen de jongens dat ik nog nooit een nacompetitiewedstrijd heb verloren. Dat blijkt maar weer', aldus de oefenmeester, die tegelijkertijd kon melden dat het 'spitsenprobleem' van de club volgend jaar is opgelost. Emiel de Vries komt namelijk over van SC Emmeloord, zo maakte Posthuma bekend. De oud-speler van Old Forward, Hoogeveen en Wolvega is al goed gebleken voor 187 competitiedoelpunten.

Met de komst van De Vries en de doorstroming van enkele talenten hoopt Posthuma dat RKO het abonnement op de nacompetitie eens op kan zeggen. 'Ik heb er veel vertrouwen in', aldus de keuzeheer.