Nagele houdt informatiebijeenkomst over vervolg prijsvraag Gasloos wonen

Nagele - Energiek Nagele houdt donderdagavond 14 juni een informatiebijeenkomst in MFC Het Rietveld over het vervolg van de prijsvraag ‘Energielab Nagele’.

Rutger Bergboer, voorzitter Energiek Nagele: 'We zijn in 2017 middels een prijsvraag de zoektocht gestart naar vernieuwende, haalbare plannen voor de verduurzaming van Nagele. De jury, die bestond uit professionals en dorpsbewoners, koos afgelopen maart unaniem voor het ontwerp ‘Nagele in Balans’'.

Dit plan slaagt in een bijna onzichtbare energietransitie van woningen die indertijd voor een dubbeltje werden gebouwd. Het betreft concrete toepassingen die Nagele op relatief korte termijn ‘off the grid’ kunnen brengen. Bergboer: 'We zijn voor Nagele hiermee een stap dichterbij gasloos wonen'.

Het bestuur van de coöperatie Energiek Nagele werkt samen met het winnende ontwerpteam hard aan de verdere uitwerking van het idee. 'Onze ideële droom om Nagele geheel energieneutraal te maken komt dichterbij dankzij de innovatieve warmwateropslag van het winnende ontwerp. We zouden het systeem graag in Nagele willen toepassen om daarmee het dorp niet alleen te verduurzamen, maar net zoals bij het ontstaan van het dorp, Nagele ook weer op de kaart te zetten als modern en toonaangevend. We mogen gelukkig rekenen op steun van veel partijen. En die hebben we ook nodig om het plan te kunnen realiseren. Maar voor we verder gaan, is het van belang de bewoners van Nagele in een vroeg stadium te betrekken bij de plannen', aldus de voorzitter.

De informatiebijeenkomst is op donderdagavond 14 juni in MFC Het Rietveld en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor Nagelezen en andere geïnteresseerden.