Nostalgische Kipjes zorgen voor nodige reuring

Emmeloord - Aan het begin van deze week draaiden zestien auto’s, met daarachter een inmiddels nostalgische Kip-caravan, camping Het Bosbad op. De leden van de landelijke Kip Caravan Club staan samen op een veld en zorgen deze week voor de nodige reuring op de camping, weet Zieta Reijmers. 

‘De club, bestaande uit overwegend wat oudere mensen, regelt een aantal keer per jaar een uitstapje. Hier waren ze twee jaar geleden al eens, toen met tien caravans. De animo bleek nu met zestien caravans wat groter.’ Met een glimlach constateerde Zieta vorige week zondag al dat de eerste Kip-fanaten de camping op kwamen. ‘Die oude Kipjes, pure nostalgie’, vertelt ze. 

De groep bleek goed voorbereid, mede dankzij foldermateriaal dat Zieta heeft uitgedeeld. ‘Direct maakten ze plannen om bijvoorbeeld naar Schokland te gaan. Ja, echt een fanatiek clubje.’ Donderdag vond er een barbecue plaats. Als dank voor de gastvrijheid kreeg Zieta van de caravanclub een vaantje. ‘We zijn blijkbaar geslaagd’, vertelt ze met een knipoog. ‘Dit is een mooie groep, die absoluut zorgt voor reuring op de camping.’

Campingleven

Hoewel het campingseizoen nog moet beginnen, klaagt Zieta Reijmers niet over het voorseizoen. ‘Het gaat goed, maar er kan natuurlijk áltijd meer bij.’ Grote vraag voor campinghouders in de Noordoostpolder is hoe je toeristen lokt. Naast 25 á 30 seizoengasten komen er vooral mensen naar de camping wanneer er evenementen plaatsvinden. Zoals tijdens het Tulpenfestival, toen er plots veel Italianen en ook Zwitsers aan kwamen waaien. Maar ook tijdens bijvoorbeeld het NK Atletiek in Emmeloord, of wanneer er een familiefeestje in de buurt is. ‘Maar niet puur voor de polder. Er bestaat blijkbaar nog altijd een hardnekkig misverstand over dat de polder saai en alleen maar plat is. Daar doen we natuurlijk veel aan. Echter mogen we voor de rest helemaal niet klagen, het gaat goed', vertelt ze tot slot tevreden.