‘We hebben een jonge, frisse blik op de zorg’

Emmeloord - De ambulante zorg in Flevoland en de Noordoostpolder is met Vesamo een zorgaanbieder rijker. Marloes Dijkstra en Mark de Ridder zijn twee jonge ondernemers met een eigen visie op de zorg. ‘Vertrouwen, samenwerken en moed staan voorop’, aldus Marloes Dijkstra.

Dijkstra en De Ridder komen bij de cliënt thuis en bieden ondersteuning en begeleiding bij de meest uiteenlopende hulpvragen, van het vertalen van formele gesprekken tot ondersteuning bij het huishouden. Vesamo biedt hulp aan bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking of met een verslavingsprobleem. Ook kan Vesamo een maatje zijn voor mensen, die het moeilijk vinden om activiteiten te ondernemen, die nodig zijn om goed te kunnen functioneren.

Marloes Dijkstra (27) uit Marknesse en Mark de Ridder (23) uit Dronten hadden al langer de wens om ‘het ondernemerschap in te duiken’, zoals De Ridder dat noemt. ‘We hebben een jonge, frisse blik op de zorg’, zeggen de twee. ‘We verplaatsen ons in de beweegredenen en de leefomgeving van de cliënt om hem of haar zo goed mogelijk te leren begrijpen en zodoende zorg op maat te bieden.’ Het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt staat voorop.

Afgelopen vrijdagavond is de start gevierd bij Chez Marknesse met een feestje voor familie, vrienden en iedereen, die bij de oprichting van Vesamo betrokken is geweest. ‘We vonden het belangrijk om deze mijlpaal met alle betrokkenen te vieren om hen te bedanken voor alle steun’, aldus Dijkstra en De Ridder, die veel ervaring in de ambulante zorg hebben opgedaan bij andere bedrijven in dezelfde branche.

De tijdelijke website www.vesamo.nl is al in de lucht. De definitieve versie van de site wordt zo snel mogelijk gelanceerd. Volg Vesamo op social media en je blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen. Vesamo is te bereiken via e-mail info@vesamo.nl, via internet en telefonisch 06-15103366. Vesamo houdt kantoor in bedrijvencentrum Aeres, De Drieslag 30 in Dronten.