Emmeloordse Trientje blaast honderd kaarsjes uit

EMMELOORD - Trientje de Vries-Tel vierde zondag haar honderdste verjaardag. Burgemeester Aucke van der Werff kwam haar maandagochtend feliciteren met haar bijzondere mijlpaal.

De in Leek geboren Trientje Tel verhuisde na de oorlog met haar man Simon de Vries vanuit het Groninger Oldekerk naar een boerderij bij Nagele. ‘Op die boerderij woont nu nog een kleinzoon, maar het bedrijf is wel veel groter geworden hoor’, vertelt ze. Het gezin kreeg zes kinderen: Piet, Reinder, Mark, Antje (overleden), Ennie en Dineke. Inmiddels zijn er achttien kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen. Mevrouw De Vries zag ze zondag allemaal tijdens het feest.

Met haar man Simon was ze 48 jaar getrouwd. ‘Maar het is ook al weer dertig jaar geleden dat hij overleed.’ De eeuwelinge keek vooraf uit naar het feest, georganiseerd bij De Voorst. ‘Er komen wel meer dan vijftig mensen hoor’, vertelde ze vrijdag. Dat aantal werd ruimschoots overtroffen. In totaal kwamen er liefst 120 feestgangers voor haar verjaardag. De dochters hebben het geregeld. ‘Bij de Voorst kunnen de kinderen ook leuk spelen.’ De 100-jarige woont nog zelfstandig en is nog zeer actief als het om breien gaat. ‘Ik ben nog wel aardig zolang ik in de stoel zit. Ik word wel wat vergeetachtig, maar ik brei nog steeds. Ik maak sjaals en mutsen en die gaan ook wel naar het oosten. Lezen wil helaas niet meer zo goed. Dat is wel vervelend, maar gelukkig kan ik breien. Dat doe ik heel veel.’