De Zuidert afgesloten voor sluipverkeer

Emmeloord - Bewoners van de wijk De Zuidert in Emmeloord ondervinden veel overlast van sluipverkeer. Dit houdt verband met de aanleg van de rotonde Nagelerweg – Randweg -  Amsterdamweg.

Auto’s en vrachtwagens kruisen dwars door de wijk heen. Zij negeren de duidelijk aangegeven omleidingsroutes, zo heeft de gemeente geconstateerd. Daarom sluit de gemeente de wijk nu geheel af voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de rotonde duren nog tot 20 juli.

Toeritten De Zuidert afgesloten

In de twee toeritten vanaf de Amsterdamweg en de toerit vanaf de Nagelerweg komen woensdag blokkades. Alleen de bewoners, bestemmingsverkeer en fietsverkeer kunnen er nog langs. Daarnaast natuurlijk ook de vuilniswagen en hulpdiensten. In de Berkhoutlaan bij de IJsselmeerlaan komt een blokkade voor alle verkeer, alleen hulpdiensten en fietsverkeer kunnen er daar nog langs. In de Volendamstraat bij de Berkhoutlaan komt een beperkte doorgang.

Dit levert helaas ook extra overlast op voor de omwonenden die met de auto de wijk in of uit willen. De wijk wordt als het ware in tweeën gesplitst. De gemeente ziet zich genoodzaakt om tot deze maatregel over te gaan. 

Meer informatie

KWS Infra BV uit Zwolle voert het werk uit en de nutsbedrijven werken aan het verleggen van de kabels en leidingen. Wie vragen heeft over de werkzaamheden kan contact opnemen met de heer J. Verhage van de gemeente, via 06 48 13 46 60 of j.verhage@noordoostpolder.nl.