Artiest Doufikar niet af te stoppen

Emmeloord - Mahdi Doufikar bezorgde Flevo Boys hoogstpersoonlijk een plek in de finale van de nacompetitie door de hele productie voor zijn rekening te nemen tegen Rijsoord: 3-1. 

Door Harry de Ridder

De behendige aanvaller bleef bescheiden na zijn puike optreden. ‘Ik ben heel tevreden, maar het gaat om de winst natuurlijk. Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt.’ Vooral zijn tweede goal was om in te lijsten. Een mooie slalom, wat mazzel en een perfecte stift waren Rijsoord, dat is gedegradeerd, te machtig. 

Arjen Spaan, die binnenkort afscheid neemt van het eerste van Flevo Boys, vond het vooral een degelijke wedstrijd van de Emmeloorders. ‘Het was niet goed, maar we hebben weinig weggegeven, op dat ene foutje van Björn Adams na. We wisten niets van Rijsoord. We hebben voor de beker tegen de hoofdklassers Urk en Staphorst gespeeld, maar Rijsoord is beduidend zwakker.’

Hoogtepunt

De Ridderkerkers keken binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. In de vierde minuut brak Aran Nijboer op rechts door, waarna Doufikar zijn voorzet binnen gleed. Na een kwartier zorgde circus Doufikar voor het hoogtepunt van de wedstrijd door een paar man van Rijsoord, inclusief doelman Michael Bekkers, het bos in te sturen: 2-0. 

Ook daarna was Flevo Boys de sterkere ploeg. De Emmeloorders kregen kansen om vroegtijdig een beslissing te forceren. Flevo Boys was constant dreigend, Rijsoord stelde daar niets tegenover. ‘Zodra wij druk zetten, had Rijsoord het lastig’, aldus Spaan. ‘We hadden het voor rust al moeten afmaken, maar de overwinning was verdiend.’

Dat Rijsoord toch weer in de wedstrijd kwam, was te wijten aan een slippertje van Björn Adams. Hij liet de bal van z’n voet springen, waarna de snelle Chris Promes ervandoor ging. Rodney Rosink was niet in staat de tegentreffer te voorkomen: 2-1. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht, omdat Flevo Boys, wellicht wat aangeslagen, meer inzakte. 

Opluchting

Mahdi Doufikar zorgde een paar minuten voor tijd voor opluchting in het thuiskamp. Aran Nijboer zette, zonder die intentie te hebben, Doufikar alleen voor doelman Bekkers door de bal vanaf de middenlijn hoog naar voren te schieten. De verdediging van Rijsoord stond op het verkeerde been en de keeper durfde niet uit te komen. Doufikar dolde Bekkers en schoof de bal in het zijnet: 3-1.

Flevo Boys kan de klus komende zaterdag in Brielle, dat ARC met 4-3 versloeg, klaren. Mocht het op Voorne onverhoopt niet lukken, dan kunnen de Emmeloorders alsnog promoveren door een halve competitie tussen de verliezers van de nacompetitie te winnen. Maar Doufikar wil zaterdag de kroon op het seizoen zetten.

‘Ik heb het hier heel erg naar m’n zin. Flevo Boys wil altijd voetballen, we hebben een paar technisch sterke spelers. We proberen altijd het spel te maken, dat is lekker uitdagend. Ja, de tweede was een mooie goal. Net als die tegen DETO, ook een stiftje. Aardige goaltjes, ja.’ Een verlenging van de play-offs ziet Doufikar niet zitten. ‘Dan ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik wil op vakantie.’