Rutten viert 65-jarig bestaan met Vinchenzo en Booming Piano’s XL

Rutten - In Rutten wordt van 10 tot 16 juni groots uitgepakt met de jubileumfeestweek om het 65-jarig bestaan van het dorp te vieren. Gedurende de hele week zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Op vrijdagavond is er een neon-party, waarvoor de Top 40-artiest Vinchenzo is vastgelegd. De Booming Piano’s XL sluiten op zaterdagavond de feestweek af.

De gehele feestweek staat in het teken van het thema film. In maart werd het jubileumjaar geopend met een goed bezochte drive in bioscoop. Op het terrein bij De Groene Agri werd op groot scherm een film geprojecteerd, die bezoekers vanuit hun auto konden bekijken, terwijl het geluid via hun autoradio te ontvangen was. Ruim 230 mensen uit Rutten en omstreken genoten van de film en een drankje na afloop. 

Gedurende de hele feestweek worden leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Er is onder andere een playbackshow, levend tafelvoetbal, bingo spellen avond, en er wordt een musical opgevoerd door ruim 60 leerlingen van beide basisscholen uit Rutten.

Op vrijdagavond 15 juni wordt er een neon party georganiseerd voor de jeugd uit Rutten en omstreken. Vinchenzo Tahapary, bekend geworden door De Voice Kids, treedt op. Vinchenzo scoorde eerder met het nummer ‘Daily’ een top 40 hit. Zij nieuwe nummer ‘Headphone’ werd onlangs opgepikt door radio 538 Repeat of niet. Naast Vinchenzo is party DJ Nicky Lorenzo geboekt. De 21 jarig DJ heeft afgelopen jaar op een aantal grote feesten gedraaid, en staat bekend om de interactie met het publiek en het snel schakelen tussen muziekstijlen. Om de neon party compleet te maken verzorgt het demoteam van danscentrum Artistique optredens, en is er een make-up corner met neon make-up. 

Op zaterdagavond 16 juni wordt de jubileumfeestweek afgesloten, maar niet zonder er nog één keer een groot feest van te maken met de Booming Piano’s XL. Deze zes-koppige band, bestaande uit 2 zangers/pianisten, een drummer, 2 gitaristen en een saxofonist, speelt alles wat aangevraagd wordt. Van ballads tot hardrock, en van dance tot Nederlandstalig. De Booming Piano’s XL wisselen af met DJ Sander Post, een jonge ambitieuze DJ, met garantie voor 100% feest. Op zaterdagavond wordt ook bekend gemaakt welke groep de algehele winnaar is geworden in de strijd om de Golden Globes.

De entree voor zowel de vrijdag- als de zaterdagavond bedraagt €10,-. Kaarten kunnen aan de deur gekocht worden. Voor meer informatie over het programma van de jubileumfeestweek Rutten 65 jaar, zie www.ruttennop.nl