Gedroomd MFS Espel feestelijk geopend

Espel - Op sportpark De Bosrand in Espel werd vrijdagmiddag de multifunctionele sportaccommodatie geopend. De opening van het MFS werd verricht door voormalig wethouder Henk Suelmann en Herman Poland (foto). De twee kwamen per helikopter aan.

Poland is de dorpscoördinator van het project dat uitgevoerd is door aannemer Doorn. Het gebouw krijgt energie van zestig zonnepanelen op het dak. ‘Het gebouw is energiearm’, legde Poland eerder al uit aan deze krant. ‘Energieneutraal lukte niet. Een warmtepomp zou een te grote investering zijn.’ De omvormer van de zonnepanelen staat in een van de bergruimtes van het gebouw. De warmtebuizen lopen door de vloer. 

Kleedkamers

Belangrijk onderdeel van de nieuwbouw zijn de kleedkamers. Met liefst zes kleedkamers is de accommodatie klaar voor de toekomst. Het zijn luxe ruimtes met kuipstoeltjes en een douche waar menig huisbezitter jaloers op zou zijn. Voor de scheidsrechters en tennissers is er een aparte kleine kleedruimte. De lichten in de ruimtes reageren op beweging.

De luxe uitstraling van de accommodatie die in totaal een investering vraagt van 780.000 euro is vooral ook te danken aan de inzet van de interieurcommissie, die bestaat uit Roan Hadders, Stan Maas, Erwin Vos, Maartje Bijl en Jacqueline Otting. ‘De stoelen en tafels zijn allemaal eigen bouw en de luxe sanitair is te danken aan het feit dat een van de leden bij Geberit Sanitair werkt. Zodoende konden we wat meer kwaliteit krijgen voor ons budget’, glimlachte Poland vorige week.

Begroting

Over geld gesproken. De bouwer is netjes binnen de begroting gebleven, die ook nog eens uit 2014 dateert. ‘Heel mooi, petje af. Als het meer was geworden hadden we niks kunnen zeggen.’ De Stichting MFS Espel gaat het gebouw exploiteren. Een kantinebaas moet de zaak met vrijwilligers runnen, waarbij de gebruikers naar rato betalen.

Met de realisatie van het gebouw is de klus nog niet helemaal geklaard voor Poland. Er ligt een aanvraag voor een sloopvergunning van de de oude kleedkamers van voetbal en tennis. Op de plek waar de oude voetbalaccommodatie stond blijft een open ruimte, zodat de ijsbaan meer betrokken wordt bij het sportpark. ‘Pas in het najaar zal het allemaal af zijn’, maar de gedroomde sportaccommodatie waarvoor het dorp op een avond tijdens een veiling 140.000 euro bijeenbracht staat.