Flevoland is rode lantaarndrager op cultuurgebied

Lelystad - In de CBS cultuurindex en de Atlas van Gemeenten die woensdag verschenen staat Flevoland op de laatste plaats als het gaat om cultureel klimaat en culturele voorzieningen. Voor gedeputeerde Michiel Rijsberman komt de lage score van Flevoland niet als een verrassing.

Rijsberman: 'Daarom zetten we ons al jaren in voor verbetering van het culturele klimaat in de provincie. We hebben de cultuurbudgetten verhoogd en investeren in tal van culturele activiteiten en evenementen, zoals landschapskunstwerken, culturele broedplaatsen en een nieuw museum in Almere'.

Jonge provincie

'Flevoland is een jonge provincie met een jonge bevolking die nog bezig is zijn eigen geschiedenis te maken en zijn eigen identiteit te ontwikkelen, daar is tijd voor nodig, en aandacht, ook van het Rijk. Flevoland is ook de provincie met de laagste rijksbijdragen, minder dan landelijk gemiddeld. De provincie heeft hiervoor al meerdere malen een appèl op het Rijk gedaan', laat Rijsberman weten. 'Investeren in cultuur in Flevoland moet ook bij het Rijk op de agenda staan'.