Bouwerskamp biedt Present kantoorruimte

EMMELOORD - Charisja Fiere van Kwintes en voorzitter Yeb Tiemensma van Stichting Present Noordoostpolder hebben een overeenkomst ondertekend voor het gebruik van kantoorruimte aan de Bouwerskamp.

Kwintes begeleidt mensen met psychosociale en psychiatrische kwetsbaarheden. Bij praktische hulpvragen roept Kwintes regelmatig de hulp in van een groep vrijwilligers vanuit Present. De Bouwerskamp is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van de Noordoostpolder. Een knooppunt waar ondersteuning, welzijn, informatie, werken, leren en vrijetijd elkaar ontmoeten. Iedereen met en zonder hulpvraag kan terecht aan de Bouwerskamp. Er is een inloop met verschillende activiteiten, lunch en avondmaaltijden.

Aan de Bouwerskamp is ook werkruimte gerealiseerd waar onder andere Kwintes en ’s Heeren Loo kantoorruimte hebben. Present Noordoostpolder gaat één ochtend in de week gebruik maken van deze kantoorruimte. Present is makelaar in vrijwilligerswerk en biedt groepen de mogelijkheid om zich eenmalig in te zetten voor bewoners van de polder. Bewoners worden aangemeld via een maatschappelijke organisatie en beschikken zelf over onvoldoende netwerk, financiën en gezondheid. De vrijwilligers via Present helpen bijvoorbeeld om een woning of tuin weer leefbaar te maken.