Dronten krijgt zomerijs

Dronten - Schaatsen in hartje zomer. Het kan in Dronten. Leisure World Ice Center heeft zomerijs. Van 22 juni tot en met 1 juli is de ijsbaan geopend voor wie zijn rondjes wil rijden op het kunstijs.

Trainingsprogramma

Initiatiefnemer van het zomerijs is de Leisure World Skating Club die in haar trainingsprogramma van fiets-, skeeler- en corestability een trainingsweek op het ijs wil. Dit is een belangrijk onderdeel in de voorbereidingen voor komend winterseizoen. Een goede zomertraining waarbij er aandacht wordt besteed aan coördinatie, kracht en conditie is belangrijk voor de prestaties op het ijs.

Een aantal pupillen en junioren heeft afgelopen winterseizoen deelgenomen aan belangrijke nationale wedstrijden en de club wil die lijn voortzetten.

Meegenieten

Leisure World Skating Club wil Dronten en omgeving laten meegenieten van het zomerijs. Daarom worden basisscholen in de gemeente Dronten uitgenodigd om op vrijdag 22 juni van 9.30 tot 12.00 uur gratis gebruik te maken van het zomerijs. In verband met de veiligheid kunnen niet onbeperkt kinderen worden toegelaten. Vol is vol. Een aantal scholen heeft al een reservering gedaan. De scholen die nog willen komen moeten niet te lang wachten.

Recreanten

Recreanten kunnen ook gebruik maken van het zomerijs. In de weekenden kan er van 9.45 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 en van 20.00 tot 22.00 uur geschaatst worden.

Trainingsuren

Wie lid is van een schaatsvereniging kan zich met de vereniging inschrijven op één van de trainingsuren: maandag tot en met vrijdag van 18.15 tot 19.25 uur. De zomerijsperiode wordt afgesloten met een baanwedstrijd voor licentiehouders op 30 juni vanaf 17.00 uur. Meer informatie via telefoonnummer 0321-316166 en via www.leisureworld.nl