Reünie op jarige Korte Lindeweg

LUTTELGEEST - De bewoners van de Korte Lindeweg bij Luttelgeest vierden zaterdag de zeventigste verjaardag van de straat met een reünie, waar 90 buren op afkwamen.

‘Joh, Piet Koenis, ben jij dat? Ik zou je zo voorbij lopen, das zeker 40 jaar geleden dat ik je gezien heb!’ Ook het verhaal van Hermien Jansen die woonde in de arbeiderswoningen die vertelde dat ze als klein meisje op haar fietsje met het melkkannetje melk bij een koeienboer moest halen aan de Uiterdijkenweg en dat dat best zwaar was, terwijl er maar twee liter in het kannetje zat… Het was maar goed dat op de reünie een naamkaartje op ieders borst prijkte!

“Het verhaal van de Korte Lindeweg” werd gepresenteerd door gids/verteller Bouke tijdens de excursies die men kon beleven vanuit een Pipo-wagen die verschillende keren de weg op en neer is gereden. Het verhaal van wel een uur over ons weggetje van 2,5 km met 13 erven en twee arbeidersblokken-van-drie viel bijzonder in de smaak en riep bij velen nieuwe herinneringen op.

Een complete stamboom van de weg met misschien wel 300 namen op 2x2 m karton was uitgetekend en hing in de voormalige stierenstal van Mathijs en Miranda Maes (nu Tuinboom.nl,) wat als locatie diende. Ook binnen draaide een “korte” presentatie van ongeveer 400 verzamelde foto’s van feesten, zeskampen, versierde wagens, bruiloften, jubilea maar vooral van mensen allemaal direct van, voor, op of betrekkingen hebbende op het buurtje. Met de nodige sentimenten werden volop herinneringen opgehaald over het korte weggetje tussen de Uiterdijkenweg en de Oosterringweg.