INGEZONDEN | ‘Wandelen en fietsen niet beloond’

SCHOKLAND - Het moet me toch even van het hart hoe de entree geregeld is van de Scandinaviëmarkt op Schokland.

In een zomerse bui geld gepint voor de Scandinaviëmarkt te schokland; erheen met de auto, na Nagele omgeleid via Schokkerhaven voor de parkeerplaats voor de markt. Bij de Zuidpunt hadden we zoiets van; wat is er mooier dan een wandeling over het oude Schokland naar de Scandinaviëmarkt.

Wij de auto parkeren bij de Zuidpunt. ( Kerkruïne) En vervolgens een mooie wandeling naar het Museum. Onderweg genietend van een biddende torenvalk en grutto’s. Bij het museum aangekomen; omleiding voor fietsers en wandelaars! Nou prima, stukje over grasland maar daarna hield het op: Ondoordringbaar rietveld voor wandelaars, laat staan voor fietsers of minder validen. Zie ook foto’s.

Toen we gevraagd hadden een hek te openen voor ons om naar de kassa te kunnen, werd ons de toegang geweigerd. Heel teleurstellend. Tip voor de organisatie voor volgend jaar: Zet de borden voor omleiding een stuk eerder op het schelpenpad, zodat je linksaf kan en vervolgens door het bos rechts af kan. Of kap een fatsoenlijk pad.

Wandelen en fietsen zou juist beloond moeten worden, niet afgestraft.

Robin Dijkstra.