KV Emmeloord ook buiten de beste

EMMELOORD - KV Emmeloord heeft de kroon op het korfbaljaar gezet. Pallas ’08 werd met 27-17 opzij gezet en daardoor is de koploper in de veldcompetitie voor de concurrentie niet meer te achterhalen.

De formatie van trainer/coach Henk Kallenkoot werd ongeslagen kampioen in de 3e klasse B. Ook Pallas ’08 kwam woensdagavond op De Boskamp niet in de buurt van een stunt. ‘We hebben heel goed gespeeld’, concludeerde topschutter Remco Venema. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kan KV Emmeloord komend weekeinde uitgebreid feest vieren.

‘In de tweede helft maakten we het verschil door ons schot’, zei Henk Kallenkoot. ‘We maakten de kansen af en zetten verdedigend meer druk. Het baltempo ging omhoog en we liepen constant vrij, waardoor we kans op kans kregen.’ De thuisclub had vanaf de eerste seconde een voorsprong, die nooit meer in gevaar kwam.

Titel in stijl

KV Emmeloord kende een vliegende start. In no time stond met 4-0. Sjoerd van der Klaauw, oud-coach van de eerste selectie, voorspelde een doelpuntrijke wedstrijd en dat werd het ook. Pallas ’08 bleef tot driekwart van de wedstrijd redelijk in het spoor. Daarna gingen de Emmeloorders helemaal los en werd de titel in stijl binnengehaald.

Zowel in de zaal als op het veld werd KV Emmeloord kampioen. De 2e klasse is binnen en buiten het niveau waarop de polderkorfballers in het nieuwe seizoen gaan spelen. ‘Ik heb het niet voor elkaar gekregen’, zei Sjoerd van der Klaauw, die toch prima presteerde als coach van de hoofdmacht. Het zegt alles over het topkorfbaljaar van KV Emmeloord.

Goed genoeg

‘Wij zijn zeker goed genoeg voor dat niveau’, aldus Remco Venema, met zeven treffers een van de uitblinkers. ‘In de 2e klasse is het spel veel minder fysiek, wordt veel meer echt korfbal gespeeld. En wij zijn een puur korfballende ploeg.’ Voor Venema, die met Lars van Erp en Bram Winterkamp het verschil maakte, is het doel duidelijk. ‘We gaan voor handhaving.’

Henk Kallenkoot, die het actief coachen in de loop van de tweede helft inruilde voor een plaats rustig op de bank, heeft zich in korte tijd een succescoach getoond. Hij was lovend over het goede spel van Remco Venema (‘Hij heeft een geweldig schot’) en was stellig in zijn oordeel over de mogelijkheden in de nabije toekomst. ‘Deze ploeg heeft de kwaliteiten om zich door te ontwikkelen.’

Scores: Remco Venema 7, Lars van Erp en Bram Winterkamp 5, Jesse Bezema, Rianne Sietzema en Vera Joustra 3, Marit Schwering 1.

Harry de Ridder