Veel ‘ondergronds’ werk bij aanleg rotonde

EMMELOORD - De werkzaamheden aan de rotonde op de kruising Amsterdamweg Nagelerweg zorgen voor enige verkeersoverlast in de wijk de Zuidert. ‘We onderzoeken de mogelijkheden om deze overlast te beperken’, zegt projectleider Johan Verhage van de gemeente Noordoostpolder.

 ‘De omleiding gaat om de wijk heen, maar uit telefoontjes van wijkbewoners is ons wel duidelijk dat er nog sluipverkeer is.’ Vanaf het bedrijventerrein ontvangt de gemeente geen klachten. De werkzaamheden zijn nog maar amper twee weken los en duren in totaal 9 weken. Op 20 juli moet de rotonde er liggen.

Op dit moment wordt er vooral ‘ondergronds’ gewerkt door nutsbedrijven die kabels en leidingen verleggen. ‘Dat vergt veel tijd’, zegt Verhage. Daarnaast neemt de aanleg van de rotonde door KWS Infra BV uit Zwolle de nodige tijd omdat naast de wegen, de fietspaden en voetpaden verlegd moeten worden. ‘Het is een grote klus’, benadrukt hij. De kruising is een belangrijk knooppunt in de verkeersdoorstroming van Emmeloord-bedrijventerrein Nagelerweg en woonwijk De Zuidert. Door de rotonde verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid. De wachttijden voor fietsers en auto’s vervallen dan. Foto NDC/Cees Walinga