Wereldbol KlimaatzaakShell op Streekmarkt

EMMELOORD - Alle mensen die vinden dat Shell zich moet houden aan de afspraken uit het klimaatakkoord, kunnen dat zaterdag 26 mei duidelijk maken tijdens een actie van Milieudefensie op de streekmarkt in Emmeloord.

Vanaf 11.00 uur staat er een menshoge opblaasbare wereldbol op de streekmarkt. Door mede-eiser te worden in de Klimaatzaak die Milieudefensie samen met duizenden burgers gaat aanspannen, laat je zien dat je het niet eens bent met de manier waarop Shell omgaat met de aarde.

Op 19 mei was er een landelijke actie en waren de wereldbollen in 10 verschillende grote steden door het land te vinden. Op 26 mei staat de bol in Emmeloord.

De actie wordt georganiseerd door inwoners van Noordoostpolder die zich in de afgelopen weken als mede-eiser hebben aangesloten bij een rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Op 4 april kondigde Milieudefensie deze zaak aan. Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, start Milieudefensie met duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational. Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten.

De mede-eisers uit Noordoostpolder staan zaterdag 26 mei tussen 11.00 en 16.00 uur op de Streekmarkt aan het Kettingplein in Emmeloord. Zij kunnen meer vertellen over deze rechtszaak en de manier waarop Shell bijdraagt aan klimaatverandering en hoe Shell probeert om de overgang naar een duurzame toekomst te vertragen.

Mede-eiser

Wie Shell wil laten weten dat dit moet stoppen, kan ter plaatse mede-eiser worden in de rechtszaak. Wil je wel mede-eiser worden maar kun je zaterdag niet naar de Streekmarkt komen, dan kun je je ook online aanmelden op www.klimaatzaakshell.nl