'Tulpenfestival zet de Noordoostpolder weer op de kaart'

EMMELOORD - De organisatie kijkt met tevredenheid terug op het Tulpenfestival van dit jaar. Het openingsweekend begon met prachtig weer en dat was goed te merken aan het aantal bezoekers die dat weekend de tulpenroute reden.

Het was druk op de weg met auto’s, fietsers en wandelaars. De wandeltocht die gehouden werd op 21 april telde maar liefst zeshonderd deelnemers. En ook in de lucht was het af- en aanvliegen voor helikopterpiloot Pieter Veendrick. Net als voorgaande jaren werd het festival ook door veel buitenlandse bezoekers bezocht. Dit jaar opvallend veel toerisme uit India, maar ook China, Japan, Zuid-Amerika en Duitsland waren goed vertegenwoordigd onder de toeristen.

In de weekenden werden er extra activiteiten voor jong en oud georganiseerd op het tulpenbelevingsveld. Door de gunstige weersomstandigheden, voornamelijk droog en niet te koud, waren de bezoekersaantallen tijdens deze weekenden goed: gemiddeld 3.200 bezoekers per weekend.

Traditiegetrouw werd de koetsentocht georganiseerd door de lokale menvereniging De Burcht. Deze was al vroeg volgeboekt. Maar liefst elf aanspanning deden mee. Het was prachtig weer. Iedereen heeft kunnen genieten van het uitzicht op de tulpenvelden. De tocht is naar volle tevredenheid verlopen voor zowel organisatie als passagiers. Alle passagiers kregen na afloop een prachtige bos tulpen van firma Van Meer. De nieuwe op- en afstaplocatie bij Firma Broer is goed bevallen, daar konden de koetsiers rustig de paarden met koetsen klaarmaken en de passagiers in en uit laten stappen.

Op dit moment kan de organisatie nog niks loslaten over de exacte bezoekersaantallen. 'We zijn nog druk bezig met de telling. Vorig jaar zaten we ruim boven de 80.000 bezoekers en ik denk dat we dit jaar ook weer in die richting gaan', aldus Ellen Boonen, voorzitter van het Profytodsd Tulpenfestival.