Brandweer Ens pakt goud op brandweerwedstrijd

Ens / Oldebroek - De brandweer van Ens heeft zaterdagochtend in Oldebroek de gouden plak behaald bij een zogenoemde vaardigheidstoets, ook wel brandweerwedstrijd genoemd.

Volgens het scenario werd de ploeg opgeroepen voor een industriebrand in het pand van Trendhout aan de Mheneweg Zuid in het Gelderse Oldebroek. De politie vroeg om assistentie van de brandweer, nadat zij een brand in het pand ontdekten. Vanwege een vechtpartij waren een eenheden reeds ter plaatse bij het pand.

Onderhandeling

Nog voor de komst van de politie is er een onderhandeling gaande over een te kopen tuinhuis bij het bedrijf. Deze onderhandeling loopt uit de hand omdat de kopers het niet eens zijn met de prijs. Hier ontstaat een heftige ruzie tussen de kopers en de verkoper. De ene koper gaat hiermee op de vuist met de verkoper. Waarna de andere koper zich niet bedenkt en de werkplaats in loopt en daar de zaak in de brand steekt.

Hier zijn de medewerkers die in de werkplaats bezig zijn niet van op de hoogte. Deze twee personen raken opgesloten door de brand en kunnen niet meer veilig naar buitentreden.

Bij aankomst van de brandweerlieden is de vechtpartij nog altijd gaande, de brandweer zal dan ook moeten wachten tot de politie het incident meester is alvorens zij in actie kunnen komen.

Redding en blussing

Daarna begint de echte klus voor de brandweerlieden. Aan hun de taak om zo snel en bovendien veilig mogelijk de twee slachtoffers uit het brandende pand te halen. Daarnaast moet uiteraard de brand nog even geblust worden. Ook was het slachtoffer wat buiten was gevallen niet geheel onbelangrijk.

Uitslag

De ploeg uit Ens deed dit het beste over de gehele dag en is hierom beloond met de eerste plaats. Met slechts 45 punten verschil werden ze op de voet gevolgd door het uit Gelderland afkomstige Lingewaald-Noord. Ook de Gelderse post Elspeet wist zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Voor Lienden (Gelderland), Nistelrode, Boxmeer (beide Noord Brabant), ’s Gravendeel (Zuid-Holland), Winterswijk en Huissen (beide Gelderland) hield het avontuur zaterdagochtend en –middag op. Ens mag op 16 juni haar kunsten vertonen in het Drentse Beilen.