Slachtoffer steekincident in Emmeloord overleden, verdachte aangehouden

Emmeloord - Het 24-jarige slachtoffer van het steekincident dat vrijdagmiddag plaatsvond aan de Korte Achterzijde in Emmeloord is overleden. Dit bevestigt de politie. Een verdachte is aangehouden.

De man werd rond 16.00 uur op straat neergestoken in de Lange Nering. Diverse mensen zagen het gebeuren. Omstanders boden eerste hulp.

Agenten troffen de man zwaargewond aan op de Korte Achterzijde. Diverse passanten waren hiervan getuige. Omstanders boden eerste hulp. Ambulancepersoneel en een opgeroepen traumahelikopter gaven medische zorg, waarbij brandweer en politie ondersteunden. Deze hulp mocht niet baten; de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. In verband met het incident en het onderzoek werd de Korte Achterzijde gedurende enkele uren afgesloten.

Op basis van onderzoek en getuigenverklaringen vermoedde de politie al snel dat een 36-jarige man uit Emmeloord betrokken was bij het steekincident. Deze verdachte werd rond 18.00 uur met ondersteuning van het arrestatieteam aangehouden in een woning aan de Leemanstraat. De man zit vast voor onderzoek naar de toedracht. Waarschijnlijk zijn slachtoffer en verdachte bekenden van elkaar.