Corso-ontwerpen Sint Jansklooster gepresenteerd

Sint Jansklooster - De Christelijke Oranjevereniging (COV) hield zaterdag een presentatieavond in de feesttent op het evenemententerrein in Sint Jansklooster. De groepen presenteerden één voor één hun ontwerp voor het komende corsojaar.

Ook dit jaar was het de groepen weer gelukt om het thema van de wagens geheim te houden tot de presentatieavond. De avond werd gepresenteerd door Wim Odink.After Nero’s wint maquetteprijsDe ruim 500 aanwezigen konden stemmen op de groep met de mooiste maquette. De winnaar ging naar huis met een waardebon van 100 euro. Deze maquetteprijs werd gewonnen door Corsogroep de After Nero’s met de wagen ‘Typisch’.

Tevens werd de nieuwe website van het Corso Sint Jansklooster gelanceerd. Deze is vanaf zaterdagavond te bewonderen via: www.corsoklooster.nl.

Dertien wagens verschijnen aan de start

Bijzonder is dat er dit jaar geen twaalf maar dertien wagens aan de start verschijnen. Omdat het Bloemencorso dit jaar voor de 50e keer wordt gehouden is besloten om de allereerste bloemenwagen opnieuw na te bootsen. De makers van destijds hebben de handen ineen gestoken om dit jaar opnieuw ‘De Vredeskoningin’ aan het publiek te tonen.

Start van de Feestweek

De presentatieavond vormde de start van de Feestweek. Het betekent ook dat de corsobouwers vanaf nu nog ruim 100 dagen de tijd hebben om aan hun corsowagens te werken.

Het Bloemencorso Sint Jansklooster vindt elke derde vrijdag van augustus plaats en dat betekent dat dit jaar het Bloemencorso op vrijdag 17 augustus plaatsvindt. Alle maquettes zijn vanaf komende week te zien op de internetkanalen van Corso Sint Jansklooster.