Bevrijdingsvuur door AV NOP naar NOP gehaald

EMMELOORD - Op Bevrijdingsdag arriveren leden van AV-NOP rond 11.00 uur met het bevrijdingsvuur uit Wageningen op de Deel in Emmeloord. Aansluitend zal burgemeester Auke van der Werff de vlam ontsteken in het nationaal logo 4 en 5 mei.

Na deze plechtigheid start er een parade van oude tractoren en machinerieën. Ook militaire voertuigen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog doen mee. Er zullen figuranten optreden, die net als bij de bevrijding in 1945 repen chocolade uitdelen. Tijdens de parade komen twee vliegtuigen uit die periode overvliegen. Vanaf 13.15 uur zijn de voertuigen die aan de parade hebben deelgenomen te bezichtigen op de Kleine Deel en in de Beursstraat. Diverse muziekkorpsen geven een muzikale omlijsting.

Bevrijdingsdag 2018 zal worden afgesloten met een Bevrijdingsconcert met medewerking van het ruim 100 mannen tellende Lemster Mannenkoor in MFC Nieuw Jeruzalem aan de Cornelis Dirkszstraat. Dit concert begint om 20.00 uur. Entree bedraagt € 5.00 per persoon,(leden Oranjevereniging Emmeloord hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang).