Droomfinale in bekertoernooi gaat tussen Flevo Boys en Urk

MEPPEL - SV Urk heeft ten koste van het Meppeler Alcides de finale van de districtsbeker bereikt. In Meppel won Urk na strafschoppen, nadat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel was geëindigd. In de finale wacht de kraker tegen Flevo Boys. Een droomfinale dus.

Urk-doelman Cornelis Koffeman kroonde zich in de penaltyreeks tot de uitblinker, door redding te brengen op de beslissende penalty van Ryan Luijckx.

Kantelen

Na ruim een half uur spelen wist Hessel Snoek de bezoekers op voorsprong te brengen. Snoek kon profiteren nadat Alcides-verdediger Dennis Blokzijl onderuit ging. Daarna was het antwoord aan Alcides, en dat antwoord kwam vlot. Want nog voor rust kwamen de Meppelers op voorsprong.

Wahid Shimeri rondde af na uitstekend voorbereidend werk van Jari Mooij en amper een minuut later was het Jermain Wobbes die Koffeman omzeilde en kon afronden, 2-1.

Na rust was Alcides niet alleen gezien de score in het voordeel. Met nog een halfuur te spelen kreeg Lucas Nagel namelijk een rode kaart, waarna Urk met tien man verder moest. Desondanks wist Urk toch terug te komen. Klaas Kramer kopte raak uit een voorzet van Gerrit Tol: 2-2.

Polderkraker

Bij die gelijke stand bleef het op Sportpark Ezinge, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Koffeman kon uiteindelijk van doorslaggevend belang zijn. Hij stopte twee strafschoppen, waardoor Urk naar de bekerfinale gaat. Die wedstrijd tegen Flevo Boys wordt op woensdagavond 9 mei om 20.00 uur gespeeld, op Sportpark de Vormt op Urk.