NOP bestrijdt eikenprocessierups met gif

EMMELOORD - Gemeente Noordoostpolder start met het preventief bestrijden van de eikenprocessierups.

Dat gebeurt bij eiken waar de rupsen vorig jaar in grote aantallen zijn aangetroffen. Er wordt gespoten met nematoden, een 100 procent biologisch middel. Er wordt gespoten op de volgende locaties: Boslaan en Espelerlaan in Emmeloord, de eiken achter Het Rietveld in Nagele, de Redeweg tussen Schokkerringweg en Kamperzandweg, de Kamperzandweg, Drietorensweg, Zwartemeerpad, Hertenpad en de Kadoelerweg tussen Zwartemeerweg en Kadoelersluis.

De stof nematoden (Steinernema feltiae) waar mee wordt gespoten is 100 procent biologisch en mag worden toegepast zonder een toelating binnen de Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden. Ook geldt een vrijstelling van de Natuurwet (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, 14 juli 2010). De werkzaamheden vinden plaats in de avonduren en kunnen tot in de nacht voortduren. Dit heeft te maken met het feit dat de rups dan het meest actief is.

Meld waar ze zitten

Wanneer u ergens eikenprocessierupsen aantreft, houd dan afstand. Want de rups kan gezondheidsklachten veroorzaken.

En wilt u het bij ons melden? Meer informatie over de eikenprocessierups en de mogelijke gezondheidsklachten leest u op www.ggdflevoland.nl