Een speciale onderscheiding Jivano van Woerkom uit Bant

BANT - Jivano van Woerkom (5) uit Bant heeft afgelopen zondag, samen met zijn gezin, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. Voor Jivano werd deze dag extra bijzonder, toen hij naar voren geroepen werd. Wat bleek? Hij kreeg de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld, omdat hij zich zo inzet voor zijn zieke lotgenootjes.

Jivano heeft in het verleden samen met zijn gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Jivano is in oktober 2017 gevraagd of hij ook ambassadeur zou willen worden en zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur.

Zondag heeft Jivano 32 oude mobieltjes en ook zo'n 30 lege/gebruikte cartridges ingeleverd. Ook nu is de nieuwe inzameling alweer begonnen en hoopt Jivano volgend jaar nog veel meer in te kunnen leveren. Op die manier hoopt hij ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Zondag werd Jivano tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.
 
In 2017 heeft Stichting Opkikker voor ruim 1800 gezinnen met een langdurig ziek kind een Opkikkerdag georganiseerd. Langdurige ziekte vraagt immers van heel het gezin een enorm doorzettingsvermogen en een stukje afleiding op zijn tijd kan dan nét dat beetje extra energie geven! Ambassadeurs van Stichting Opkikker zetten zich in, om ervoor te zorgen dat méér gezinnen de kracht van een Opkikkerdag kunnen beleven.

Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Dit jaar vindt dit evenement plaats in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In totaal ontvangen we op zaterdag 21 en zondag 22 april ruim 1000 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en is een uitermate geschikt moment voor lotgenotencontact.
 
Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker kunt u vinden op www.opkikker.nl.