Diploma voor damtalenten

Emmeloord - Acht jonge dammers ontvingen maandagavond een diploma en een stimuleringsprijs. De damtalenten volgden een cursus van een jaar bij Damclub Emmeloord.

Jacob Poortinga van Damclub Emmeloord en IJsbrand Haven van Stichting Aanzet reikten de diploma’s en de prijzen uit in De Ontmoeting, waar elke maandag wordt getraind. De acht damtalenten doorliepen diverse cursussen en slaagden allemaal voor het examen. 

Age van de Berg en Hessel Kaptein slaagden voor niveau 1 (Van der Wal-diploma), Jasper van Harten en Joanne Nienhuis slaagden voor niveau 2 (Wiersma-diploma), Bert-Jan Simonse, Louette en Chevonne Barkel en Jonathan van den Top slaagden voor niveau 3 (Sijbrands-diploma). Alle cursisten ontvingen ook nog een stimuleringsprijs: een klein formaat dambord met magnetische schijven, zodat ze op vakantie of wanneer en waar dan ook een potje kunnen dammen. ‘Krijg ik elke avond in de vakantie weer klop van mijn kind’, klaagde een aanwezige moeder. 

Bij de damclub en Stichting Aanzet zijn ze maar wat blij met de jonge dammers. De damclub ontving regelmatig op de maandagavond tussen de acht en dertien talenten, die regelmatig de strijd aangingen met senioren. Af en toe wisten ze zelfs een partij in winst om te zetten. Stichting Aanzet stimuleert jeugddammen en voorzitter IJsbrand Haven is heel blij met de aanwas van jonge dammers.

In juni organiseert Aanzet een World Cup-toernooi in Ens en de jeugdige dammers worden dan niet vergeten. Uit de wijde regio doen damtalenten mee aan het jeugdtoernooi.