Flevo Boys bereikt bekerfinale ten koste van Staphorst

STAPHORST - Flevo Boys heft de finale van het bekertoernooi bereikt. In de halve eindstrijd wonnen de Emmeloorders met 1-3 van vv Staphorst, dat de afgelopen twee seizoenen de finale wel wist te behalen.

De Emmeloorders waren vooral veel effectiever dan de thuisploeg, dat met de nederlaag het seizoen kleurloos ziet eindigen.

Staphorst was voor rust de ploeg met het meeste initiatief en de meeste kansen. Zo waren Mark Veldmate en Martijn Brakke enkele malen dichtbij de openingstreffer. Tegen de verhouding in opende Ivar Span in de 35e minuut de score voor de bezoekers, 0-1. De Emmeloorders, die in de 1e klasse D bovenaanstaan en met SVZW strijden om de titel, hielden de voorsprong vast tot aan de rust.

Na de pauze opende Staphorst furieus, maar was het Flevo Boys dat in de 49e minuut keihard toesloeg. Madih Doufikar verdubbelde de marge en zette zijn ploeg op 0-2. Staphorst deed binnen een minuut wat terug en forceerde de 1-2. Mike Reuvers bracht de spanning terug en leek de geel-blauwen op het juiste spoor te zetten. De jacht op de gelijkmaker leverde echter niet veel uitgespeelde kansen op en toen Bjorn Adams in de 79e minuut uit een corner de 1-3 binnenkopte was het duel beslist.

Flevo Boys mag zich zodoende opmaken voor de bekerfinale waar de winnaar van het duel Alcides-Urk wacht.