Afrit A6 bij Bant krijgt veilige rotonde

BANT - De provincie Flevoland legt een rotonde aan op de op- en afrit A6 bij Bant dit in opdracht van Rijkswaterstaat. Het werk begint maandag 30 april en duurt tot vrijdag 11 mei.

In het kader van het landelijk project ‘Meer Veilig 3’ worden door heel het land verkeersveiligheidsmaatregelen getroffen op rijkswegen. Dit moet zorgen voor een afname van ongevallen. IN Flevoland gaat het om drie locaties: naast Bant twee bij Almere. De locaties zijn geselecteerd op basis van ongevallenanalyses (aantal ongevallen gecombineerd met de ernst van de afloop).

Tijdens de werkzaamheden is bij Bant de afrit vanaf Emmeloord en de oprit richting Lemmer afgesloten. Ook is de Oosterringweg (N715) afgesloten tussen de westelijke op- en afrit A6 Bant en het Friesepad. Omleidingsroutes staan met borden aangegeven. De oprit naar Emmeloord en de afrit vanaf Lemmer blijven geopend. Ook het fietspad wordt afgesloten. De noordelijke omleidingsroute loopt via de Schoterweg en het Ruttensepad; de zuidelijke omleidingsroute via het Friesepad en de Banterweg.

Drempel AZC

Tegelijk met de werkzaamheden aan de op- en afrit, wordt het plateau (drempel) ter hoogte van het AZC bij Luttelgeest vervangen. Bij controle is gebleken dat het plateau niet voldoet aan de eisen. Het plateau wordt daarom verwijderd en direct opnieuw aangelegd.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 7 tot en met woensdag 9 mei, tussen 08.00 en 15.00 uur. Het wordt tegelijk met de werkzaamheden aan de rotonde A6 Bant uitgevoerd om de overlast te beperken. De werkzaamheden zorgen voor een afsluiting van de Oosterringweg tussen de kruising met de Wellerzandweg en de rotonde met de Kuinderweg. Een omleidingsroute wordt aangegeven. De Oosterringweg is alleen op maandag en dinsdag tussen 08.00 en 15.00 uur afgesloten.