“Echo der Golven” maakt belofte waar

EMMELOORD - Het seniorenorkest “Echo der Golven” heeft op haar voorjaarsconcert de belofte van een divers concert geheel waar gemaakt.

Het voorjaarsconcert vond voor het eerst plaats in kerkcentrum De Ontmoeting; het was merkbaar, dat het orkest hier wat vrijer kon spelen en ook voor de toeschouwers was het een aangename locatie. Deze waren in een niet onaanzienlijk aantal gekomen; ruim 120 bezoekers! Zij werden getrakteerd op een mooie opening met het “Nearer my God to Thee” van Bert Appermont, gevolgd door “Consolation” van Jan de Haan. Bij de uitvoering van deze nummers, was de hand van dirigent Jan Huzen zichtbaar; mooie dynamiek en goede stemming.

De uitvoering van From the Sea was best een opgave voor dit orkest, maar zij brachten dit modernere stuk netjes, met aanvulling van geluidseffecten, die samen met de beelden een mooie muzikale indruk gaven van het ontstaan van de polder. Na de pauze maakte vooral het saxofoon ensemble indruk met vijfdelige stuk “Oude Hongaarse dansen uit de 17e eeuw” van Ferenc Farkas. Dat er hard gestudeerd is op dit nummer bleek wel en dit werd beloond met een mooie uitvoering er van en een groot applaus van het publiek.

Het contrast was verrassend, behoorlijk groot en erg leuk met het stuk “Queen on stage” dat met verve gebracht werd. Het seniorenorkest sloot vrolijk en goed af met “What a wonderfull world” en We’ll meet again”, uit volle brost meegezongen door het aanwezige publiek. Een mooie avond om op terug te kijken en een uitdaging om dit volgend jaar ook weer voor elkaar te krijgen!