Sportmarkt nieuw op Koningsdag Emmeloord

EMMELOORD - Op Koningsdag worden traditiegetrouw de nieuw gedecoreerden in oude auto’s van de Flevoklassiekers onder begeleiding van Chr. Muziekvereniging Excelsior uit Belt Schutsloot van de Golfslag naar de Deel gebracht om bij het vlaghijsen aanwezig te zijn.

Na afloop van het vlaghijsen, rond 10.30 uur, bestaat de mogelijkheid voor bezoekers van de vrijmarkt een (gratis) rondrit te maken in een van de deelnemende oldtimers. De route zal langs een deel van de tulpenvelden voeren. Een unieke kans om een stuk mee te rijden in ‘ons rollend erfgoed’!

Sportmarkt

Nieuw Koningsdag is de sportmarkt. Alle sportverenigingen in Emmeloord zijn uitgenodigd om zich te presenteren op de Deel. Een aantal van hen zal vertegenwoordigd zijn om demonstraties te geven, informatie te verstrekken of het publiek uit te dagen om zelf mee te doen. Verder is er de hele dag vrijmarkt in het centrum van Emmeloord en natuurlijk de kermis. Koningsdag wordt om 22.00 uur afgesloten met een lasershow op de Deel, voorafgaand is er muziek. Het thema van dit festijn is ‘100 jaar Zuiderzeewet’.

Tijdens de festiviteiten op 5 mei zal op het moment van de parade van oude tractoren en militaire voertuigen een aantal vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog overvliegen. De Oranjevereniging Emmeloord heeft geregeld dat geïnteresseerden een kans kunnen maken om mee te vliegen in een van de deelnemende vliegtuigen. Meer informatie tijdens Koningsdag in de stand van de Oranjevereniging op de Deel.