Zwemles voor alle kinderen in NOP

EMMELOORD - De gemeente Noordoostpolder vindt dat alle kinderen in de gemeente hun zwemdiploma A moeten kunnen halen.

Ouders en verzorgers met een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen kunnen daarom voor hun kinderen vanaf 5 jaar de zogeheten ‘zwemslag’ aanvragen bij de gemeente. Wethouder Hennie Bogaards: ‘Met de ‘zwemslag’ bieden we kinderen de kans om hun A- diploma te halen.’ De ‘zwemslag’ kan aangevraagd worden vanaf 1 juli 2018. Ouders of verzorgers krijgen daarnaast voor hun kinderen een waardebon voor de aanschaf van zwemkleding.

Kinderen die al zwemles volgen met een vergoeding van Stichting Leergeld of met de Meedoenbon van de gemeente kunnen hun lessen voortzetten. Ook wanneer deze vergoeding vóór 1 juli op is. Ouders hoeven hiervoor niets te regelen. Zij krijgen van het zwembad vanzelf bericht als hun kinderen hiervan gebruik kunnen maken. De gemeente heeft met de zwembaden afgesproken dat deze lessen gecompenseerd worden zodra de ‘zwemslag’ start.

Vorig jaar stelde de gemeente samen met mensen die in armoede leven en helpende partijen de ontwikkelagenda ‘Krachtig tegen Armoede’ op. Een belangrijk aandachtspunt was het belang van het kunnen behalen van een zwemdiploma voor kinderen.

Meer info volgt op noordoostpolder.nl/zwemslag.