Jubilerende Roderik van Voorstschool viert feest

EMMELOORD - Dit schooljaar bestaat de Roderik van Voorstschool in Emmeloord 50 jaar. Reden voor feest dus!

Aan het begin van het schooljaar is er al een gezellig openingsfeest voor ouders en kinderen geweest. Tijdens dit feest is er onder andere een sponsorloop gehouden om geld op te halen voor nieuwe schoolshirts. ‘De Roderik bestaat dan wel een halve eeuw, maar gaat uiteraard met de tijd mee. Daar horen een nieuwe schoolvisie, een mooi modern gebouw en flitsende schoolshirts bij’, aldus directeur Heleen Wijnhoud.

In de week van 2 juli is het de hele week feest voor de kinderen. De boeken gaan aan de kant en iedere dag staan er leuke activiteiten op het programma.

De feestweek wordt afgesloten met een reünie op zaterdag 7 juli. Wijnhoud: ‘We hopen dat veel oud-leerlingen, maar ook oud-leerkrachten, -ouders, en iedereen die ooit met de Roderik verbonden was naar het feest komen. Ook ouders , leerkrachten en iedereen die nu bij de Roderik hoort zijn uiteraard van harte welkom!’

De reünie word op school gehouden. Wijnhoud: ‘Wat is er leuker dan terugkeren naar het gebouw waar je veel jaren hebt doorgebracht. Waarschijnlijk worden er tenten op het plein gezet. Zeker is dat DJ Marc Bakker er een feestje van komt maken’.

Om de organisatie goed te laten verlopen, wordt aanmelden vóór 1 mei aangeraden. Dat kan via https://www.50jaar-roderik.nl/

Volg ook de Facebook-pagina: https://www.facebook.com/RoderikvVoorst/