Bandjes Cultuurbedrijf in The Bottom

EMMELOORD - Café The Bottom in Emmeloord biedt sinds kort bandje van het Cultuurbedrijf in Emmeloord een plek om podiumervaring op te doen.

Vrijdag stonden voor de tweede maal dit seizoen vier bandjes op het podium in de sfeervolle uitgaansgelegenheid aan de Lange Nering. De samenwerking met het cultuurinstituut bevalt uitbater Tom van Gosliga uitstekend. ‘Het brengt een stuk gezelligheid en de bandjes hebben een podium waar ze in een realistisch setting van zich kunnen laten horen en ervaring op doen.’

Van Gosliga heeft al een beginnend bandje op het oog voor een optreden voor een terrasoptreden tijdens de Emmeloordse vrijdagen komende zomer. De samenwerking bevalt Van Gosliga uitstekend en ook Rob Bredewout van het Cultuurbedrijf is ingenomen met de praktijkplek in het centrum van Emmeloord.

Het streven is op dan duur tweemaandelijks een bandjesmiddag/avond te houden. ‘Er zijn genoeg bandjes bij het Cultuurbedrijf’, weet Van Gosliga. ‘Maar het is een leerschool. Er moet natuurlijk ook genoeg repertoire zijn voor een optreden.’ De optredens begonnen vrijdag om half vijf en duurden voort tot acht uur.