Een kijkje nemen in de kassen in Noordoostpolder

EMMELOORD - Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 april kan de consument kennismaken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de Noordoostpolder nemen vijf bedrijven deel.

Van 10.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Het tuinbouwgebied van Noordoostpolder is bijzonder door de grote diversiteit aan bedrijven. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld. De Noordoostpolder staat ondermeer bekend om de aardappelteelt en de veredeling van de aardappel. Agrico Research heeft een geheel nieuwe kas gebouwd voor de veredeling en ontwikkeling van aardappelrassen. Hier kan men het proces van aardappelveredeling tot tafelaardappel of frites zien. Hoogweg Paprikakwekerijen is de grootste paprikateler van Nederland. Men zal hier uitleg geven over het aardwarmteproject dat momenteel bezig is. De centrale verwerkingsschuur is enorm en zeer indrukwekkend om te zien.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen, suikerspinnen en popcorn eten en zich laten schminken, plantjes planten en potjes verven en er wordt gedanst en gezongen door en voor kinderen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer gehouden. In Noordoostpolder nemen vijf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven.

Kijk voor meer informatie op www.komindekasnoordoostpolder.nl