Flevoland verzamelt verhalen van inwoners

EMMELOORD - De campagne 'Deel je verhaal van Flevoland' is deze week gestart. Een initiatief van de provincie Flevoland en Toerisme Flevoland.

De campagne is bedoeld om verhalen van inwoners van Flevoland te verzamelen. Dit kunnen allerlei verhalen zijn. Uit het heden en verleden maar ook dromen voor de toekomst.

Inwoners van Flevoland kunnen hun verhaal vertellen en delen op het platform www.flevoverhaal.nl. Het verhaal of de anekdote kan heel eenvoudig op de website worden geplaatst, er kan een foto en een locatie op een kaart worden toegevoegd.

Het platform laat daarmee allerlei verhalen zien, gerubriceerd in toen, nu en straks. Alle ingezonden verhalen maken kans op het winnen van een prijs. Deze prijzen, in de stijl van de campagne, worden zeker ook weer een bijzonder verhaal. Zo kan men een eerste vliegles van piloot Servain winnen, een vaartocht door de sluizen met schipper Erik of als laatste prijs op expeditie met boswachter Freek.

'Ik fietste als eerste over de Houtribdijk'

Er zijn prachtige verhalen in Flevoland. Een voorbeeld van een anekdote uit een mooi verhaal komt bijvoorbeeld van Jan Muizelaar: ‘Op zondag 7 september 1975 ging een groep renners van de Wielersportvereniging Flevoland over de dijk naar Enkhuizen (en weer terug). Slechts vijf dagen eerder was het laatste gat in de dijk gedicht door de mannen van de voormalige Dienst Zuiderzeewerken. Er zou een stuk ‘overbrugd’ moeten worden zonder verharde weg. Dat pakte anders uit, het was ruim twee kilometer! Door mul zand en vette klei met de fiets op de nek lopen was geen ‘normale toertocht’ te noemen. Ik behoorde daarmee tot de eerste groep fietsers die van Lelystad naar Enkhuizen fietste’.

Het Verhaal van Flevoland

De campagne is een onderdeel van Het Verhaal van Flevoland, een van de kernopgaven van de Omgevingsvisie van de provincie. De provincie gebruikt deze verhalen over de eigenheid van Flevoland van bewoners, overheden en ondernemers om de Omgevingsvisie verder uit te werken in beleid. Deze verhalen zijn een inspiratiebron voor het benutten, versterken en vertellen van de Flevolandse identiteit.

‘Deel je verhaal van Flevoland’ is bedoeld om zoveel mogelijk mensen zijn/haar verhaal te laten vertellen. De campagne zie je de komende weken op de social media kanalen Instagram, Facebook, Twitter en op flyers in gemeentehuizen, bibliotheken, VVVs en andere adressen waar veel publiek komt.