Orchideeën Hoeve opent 'Het Makirijk'

LUTTELGEEST - De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest opent vandaag een gloednieuw buitengedeelte, genaamd 'Het Makirijk'. Hier wonen diverse apensoorten.

In deze unieke natuurbeleving wordt de bezoeker door een idyllische buitenwereld geleid die wordt bewoond door allerlei nieuwe diersoorten. Onder andere ringstaartmaki’s, flamingo’s, eenden en alpaca’s hebben een nieuw thuis gekregen in het Makirijk en zullen in het paasweekend voor het eerst te bewonderen zijn.

In het Makirijk is de bezoeker te gast in een wereld waar dieren alle ruimte hebben om vrij te kunnen bewegen. Langs de oever van een gigantische vijver leven onder meer exotische flamingo’s en grappige witte kwakertjes die door de bezoekers gevoerd mogen worden. De meest opvallende diergroep bestaat uit zeventien maki’s. ‘Deze apengroep heeft een slechte start gehad in Spanje. Wij mogen de aapjes, dankzij Stichting AAP, een nieuwe toekomst geven op twee prachtige apeneilanden in het Makirijk’, vertelt mede-eigenaar Jeroen Maarssen trots.

Het Makirijk maakt de reis door het tropische park af en verbindt het onlangs geopende Jungletheater met de ‘Zwevende’ Bloementuin. ‘Met het Makirijk willen wij de bezoeker verrassen met iets wat ze totaal niet van ons verwachten. Wij zijn daarom voor het eerst uitgeweken naar een buitenbeleving. Door middel van een corridor is de looproute echter wel overdekt gemaakt en blijven wij trouw aan ons all-wheaterconcept’, vertelt Maarssen.

In verband met de officiële opening van Het Makirijk is het vandaag feest in de Orchideeën Hoeve. Schminkers en de ballonartiest zorgen voor feestelijk vertier en dierenverzorgers staan op diverse punten paraat om te vertellen over de dieren in het Makirijk.

Daarnaast kan men om 11.30 en 14.00 uur de première van de nieuwe jungleshow ‘Ontdek de talenten van de natuur’ in het Jungletheater bijwonen.