Leerlingen Koperwiek maken eigen ringtone

Emmeloord - CBS De Koperwiek uit Emmeloord dingt met zelf gecomponeerde ringtone mee naar prijs ‘beste ringtone van Nederland’.

CBS De Koperwiek uit Emmeloord doet mee aan de wedstrijd Digitaal Componeren van Stichting Meer Muziek in de Klas en Samsung. Als de leerlingen in de workshop Digitaal Componeren donderdag 29 maart de beste ringtone van Nederland componeren, gaat het Metropole Orkest in juni de ringtone van de leerlingen spelen in Het Concertgebouw in Amsterdam.

In totaal doen 36 basisscholen uit heel Nederland mee aan de wedstrijd. De leerlingen van groep 7 van CBS De Koperwiek zijn de eerste in de provincie Flevoland die de workshop Digitaal Componeren gaan volgen.

Meer muziek

Stichting Meer Muziek in de Klas en Samsung maken zich met de workshops sterk voor innovatief onderwijs, waardoor kinderen de 21ste eeuwse vaardigheden leren. Dat zijn vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben, zoals creativiteit, digitale vaardigheden en samenwerken om het beste resultaat te bereiken. In de workshop Digitaal Componeren komen al deze elementen samen.

Tijdens de workshop componeren de leerlingen in groepjes van drie een ringtone op een tablet. De beste ringtone van de klas dingt mee naar de titel  ́Beste ringtone van de provincie Flevoland’. De winnaar daarvan gaat door naar de landelijke finale met Wibi Soerjadi als jurylid. Het Metropole Orkest speelt op 20 juni in Het Concertgebouw in Amsterdam onder toeziend oog van de regionale winnaars de beste ringtone van het land.

Donderdagochtend 29 maart volgen de leerlingen van CBS De Koperwiek van 10:30 – 12:00 uur de workshop.