Kinderen maken Voorsterbos gevarieerder

MARKNESSE - Rond de 230 leerlingen van scholen uit de dorpen in Noordoostpolder plantten vandaag haagbeuken, fladderiepen en zomerlindes in het Voorsterbos dat beheerd wordt door Natuurmonumenten.

De landelijke Boomfeestdag was twee weken eerder op 14 maart maar toen was er een estafettestaking van onderwijzend personeel in Flevoland. Een week later maakten de verkiezingen een boomplantdag onmogelijk, maar gisteren was de agenda vrij voor het planten van bomen. Dat gebeurde onder ideale omstandigheden.

De bomen zijn geplant op plekken waar zieke essen eerder werden gekapt. In totaal planten de kinderen 1200 bomen en struiken in het Voorsterbos. Met de variëteit in aanplant wordt het bos gezonder omdat het met meer soorten bomen minder vatbaar is voor ziekten.

Gemeente Noordoostpolder organiseerde de boomplantdag samen met Natuurmonumenten, IVN Flevoland, de Huttenbouwvereniging, Staatsbosbeheer, Flevolandschap, Landschapsbeheer Flevoland en leerlingen toegepaste biologie van Groenhorst Emmeloord.

Wethouder Anries Poppe na afloop op Facebook: 'Voor de achtste keer mocht ik met de leerlingen uit Noordoostpolder bomen planten. Mooi om te doen en ook al die betrokken vrijwilligers weer te ontmoeten. Dank zij hen allen en alle organisaties is het altijd weer bijzonder hoeveel bomen en welk oppervlak er in korte tijd ingeplant wordt.'